23 december 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

De fortsätter rädda liv under julen

Snart är det jul och medan många går på ledighet så fortsätter medarbetarna på landets sjukhus att ge vård till patienter. En av dem är Belma Custovic.

Belma Custovic

Sjuksköterskan Belma Custovic jobbar på en kirurgavdelning med inriktning akut-, kärl- och bröstkirurgi på Hallands sjukhus och hon jobbar på som vanligt under julen.

– Det är inte så farligt som man kan tro. Stämningen på jobbet brukar vara väldigt mysig under julen. Det är julpyntat på avdelningen, personalen bjuds på julmat och vi spelar julmusik, säger Belma Custovic.

I sitt jobb ser Belma Custovic till att patienterna mår bra, att de är förberedda inför operationer och får rätt smärtlindring efteråt.

– De flesta patienter som läggs in här har väldigt mycket smärta, och de blir oftast aldrig helt smärtfria. Därför är bland det viktigaste i mitt jobb att behålla lugnet och finnas där för dem.

Även om jobbet i sig är utvecklande så menar Belma Custovic att det allra bästa är alla människor hon får träffa dagligen.

– Mitt jobb är väldigt intressant och utvecklande. Som sjuksköterska kan du göra karriär och utvecklas på många sätt. Jag lär mig nya saker hela tiden och det är väldigt roligt. Men det bästa är den fina kontakten man får till patienterna. Jag får dela både glädje och sorg med dem.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!