24 november 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

De har gjort årets insats i cancervården

Den 24 november arrangerades Framtidsgalan för att uppmärksamma unga medarbetare i offentlig sektor. Utmärkelsen Årets insats tilldelades kuratorn Johanna Joneklav och cancerläkaren Katrin Bartfai Jansson för initiativet Nära Cancer.

Johanna och katrin

Katrin och Johanna

För att stötta unga som står nära någon som har cancer och få fler att våga prata om sjukdomen startade Johanna Joneklav och Katrin Bartfai Jansson webbstödet Nära Cancer. Under tisdagen utsågs de till vinnare i Framtidsgalans kategori Årets insats med motiveringen:

”Pristagaren av Årets insats har med stort hjärta och mycket klokhet betytt mycket för väldigt många. Unga anhöriga till cancerpatienter kan nu få rådgivning, stöttning och kunskap från vårdpersonal var de än finns och när de än behöver. Samtidigt får de dela sina känslor och tankar med andra i samma situation.

Vinnarna av Årets insats har skapat en mötesplats som genomsyras av kunskap, gemenskap och omtanke. Pristagaren gör stor skillnad för tusentals unga under deras kanske värsta period i livet. Det tycker vi är Årets insats.”

Intervju med Johanna Joneklav och Katrin Bartfai Jansson

Övriga vinnare

  • Elin Kallström, enhetschef på äldreboendet Ärlinghem i Sigtuna kommun, utsågs till Årets nytänkare.
  • Christine Touma, biträdande enhetschef i Stockholms stad, vann pris för Årets karriär.
  • Ida Texell, räddningschef för brandkåren Attunda, utsågs till Årets ledare.
  • Mikhael Mikalides, svensklärare i Södertälje kommun blev Årets inspiratör.

Om utmärkelserna

Vinnarna har utsetts av representanter från SKL, Framtidsverket och HRM Affärsutveckling, Linköpings kommun, Västerås Stad, Försäkringskassan, Vision och Stockholms Stad.

Läs mer

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!