20 november 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

De kan vinna priser för sina insatser på Framtidsgalan

Den 24 november arrangeras Framtidsgalan på Oscarsteatern i Stockholm. Där uppmärksammas unga medarbetare i offentlig sektor som på olika sätt gör skillnad. Vi har pratat med fem av finalisterna.

Till Framtidsgalan har arbetsgivare och medarbetare från kommuner, landsting och myndigheter i hela landet fått nominera kollegor till fem kategorier: Årets nytänkare, Årets inspiratör, Årets ledare, Årets karriär och Årets insats.

Vi har intervjuat en av finalisterna i respektive kategori. Här nedan kan ni läsa mer om hur de ser på sina yrkesval och att jobba i offentlig sektor.

Evelina Lago Unnestam

Att börja första klass på en ny skola kan kännas nervöst. För att välkomna barnen till den nya klassen skickade läraren Evelina Lago Unnestam brev som innehöll små presenter. Tack vare sitt fina initiativ har hon chans att bli årets nytänkare på Framtidsgalan den 24 november.

Mikhael Mikalides

Mikhael Mikalides ville inspirera eleverna på Wasaskolan i Södertälje att skriva lyrik och startade därför projektet Författarskolan. Den 24 november har han chansen att bli Årets inspiratör på Framtidsgalan.

Payam Abdulkarim

27-åriga Payam Abdulkarim är biträdande enhetschef för ekonomiskt bistånd i Stockholms stad. Den 24 november har hon chansen att bli Årets ledare på Framtidsgalan.

KArwan Saeed Foad

Han gör skillnad i mötet med elever, föräldrar och medarbetare. Karwan Saeed Foad började sin karriär som lärare och är idag rektor på Fredriksbergsskolan i Västerås. Den 24 november har han chans att vinna kategorin Årets karriär på Framtidsgalan.

Katrin Bartfai Jansson

När någon i familjen får cancer drabbas hela familjen. För att stötta unga anhöriga och få fler att våga prata om sjukdomen startade Johanna Joneklav och Katrin Bartfai Jansson webbstödet Nära Cancer.

Läs mer

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!