24 november 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Häng med undersköterskan Mirja på jobbet

Mirja Polak jobbar som undersköterska på Barnintensiven på Akademiska sjukhuset i Uppsala. Den här veckan får vi följa henne på instagram.

Mirja Polak

Följ Mirja Polak på instagram

Till barnintensiven kommer barn mellan 0-12 år som behöver intensivvård efter exempelvis operationer.

- Vi tar emot svårt sjuka barn, 0-12 år 2- 90 kg, från i stort sett hela Sverige. Vi vårdar barnen och ger dem intensivvårds-övervakning. Mitt jobb är att utföra basal och medicinsk omvårdnad, övervaka patientens parametrar och larma om nåt akut inträffar. Det ingår också i mitt jobb att testa vår akututrustning, säger Mirja Polak, intensivvårdsundersköterska, Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Trots att Mirja och hennes kollegor som arbetar på intensivvårdsavdelningen har specialistkompetenser och är beredda på det mesta så lär de sig nya saker nästan varje dag.

- Alla patienter är unika och det gör också mitt jobb spännande. Det är en utmaning om vi har svårt sjuka barn som till exempel inte svarar på behandlingen, då blir vi tvungna att kanske helt tänka nytt och agera väldigt snabbt. Något annat jag gillar med mitt jobb är att arbeta i team med sjuksköterska och läkare. Jag har fantastiska kollegor! Att jobba med barn och deras anhöriga är också väldigt stimulerande.

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!