27 april 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Tack för i år!

Den 21 april arrangerades Framtidsmässan för andra gången. Karriäreventet lockade i år omkring 2 000 besökare och ett 40-tal utställare till Münchenbryggeriet i Stockholm.

Framtidsmässan genomfördes för att visa akademiker bredden av spännande yrken och uppdrag som finns i offentlig sektor. Med sig till mässan hade utställarna konkreta erbjudanden så som praktikplatser, traineetjänster, examensarbeten och lediga jobb.

Mikaela och Anna besökte mässan

Mikaela Kristofersson och Anna Larsson pluggar båda till hälsopedagoger och var två av besökarna på mässan.

– Det är roligt att vara här eftersom det är en sådan stor mässa med många utställare. Det är extra roligt att arbetsgivarna har med sig konkreta erbjudanden. Det gör att vi kan välja att besöka dem som kan erbjuda just oss något.

Många av utställarna var också nöjda med dagen.

– Det här är en superbra mässa för oss med bra upplägg och många besökare. Det har varit mycket energi och rörelse hela dagen. Jätteroligt! sa medarbetare från Landstinget i Blekinge.

– Vi har haft många bra och intressanta samtal med unga akademiker. Fler studenter besökte mässan i år än förra året och det är positivt, sa medarbetare från Falu kommun.

Goran Sehovac från Arbetsförmedlingen

På scenerna fick besökare lyssna till intressanta talare från offentlig sektor och Alex Schulman, Sigge Eklund och Seher Yilmaz modererade. Goran Sehovac var en av talarna under dagen och medverkade även i Arbetsförmedlingens monter där de erbjöd besökare kontaktsamtal och CV-granskning, vilket var uppskattat bland besökare.

– Den här dagen har varit fantastisk. Jag brukar säga att det är vackert att jobba i offentlig sektor och den känslan har förstärkts ännu mer idag, sa Goran Sehovac.

Här nedan kan du se fler foton från dagen

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!