14 januari 2016
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Anebys viktigaste jobb

Stora pensionsavgångar och rekryteringsbehov. Aneby kommun, med cirka 6000 invånare står inför samma utmaning som många andra kommuner. Genom projektet Anebys Viktigaste Jobb har man med små resurser stärkt arbetsgivarvarumärket.

Aneby medarbetare

- Det vi vill säga med vår satsning är att det även med små resurser går att göra en hel del. Det behöver inte alltid vara så pretentiöst, säger Göran Tranell, personalchef i kommunen.

Presenterar stolta medarbetare
I projektet har medarbetare intervjuats om sina olika yrkesroller. De olika yrkena har sen marknadsförts till såväl de egna medarbetarna som till övriga kommuninvånare. De kanaler man använt sig av är bland annat kommuntidningen och tv – monitorer som finns i olika närbutiker.

På hemsidan har Aneby inspirerats av Sveriges Viktigaste Jobbs uttryck då man skapat en ny Jobba-hos-oss flik. Där presenteras bland annat ett antal yrkesambassadörer som berättar om sitt dagliga arbete. Här läggs regelbundet nya ambassadörer till.

- Vi vet att vi har stolta medarbetare som gör ett bra jobb, men vi har inte kommunicerat det på ett bra sätt tidigare, säger Torbjörn Sundbrandt, HR Konsult i projektet.

Artiklen publicerades första gången 2012-12-18

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!