29 april 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Emmaboda visar upp de kommunala jobben i kalender

Varje år delar Emmaboda kommun ut cirka 6000 gratis miljökalendrar till invånare och företagare i kommunen. Temat för 2015-års upplaga är ”Yrken inom Emmaboda kommunkoncern”.

Emmaboda kommuns miljökalender

– I denna Miljökalender har vi valt att lyfta fram tolv olika yrken inom Emmaboda kommunkoncern. Vi vill visa att vi har en bredd av många olika spännande yrken som är av stor betydelse för våra kommuninvånare, säger Björn Boode, kommunikatör i Emmaboda kommun med huvudansvaret för kalendern.

Varför valde ni årets tema?

– Vi behöver öka kunskapen och attraktionen kring jobben i offentlig sektor. Därför delar kommunloggan plats på kalenderns framsida med Sveriges Viktigaste Jobbs kampanjlogga. Ambitionen med 2015-års kalender är att förmedla att Emmaboda kommunkoncern är en trivsam arbetsplats att jobba på där vi bryr oss om varandra. I vårt arbete gör vi skillnad för människor.

Förutom kalenderdelen, med bilder och information, finns viktig information om hur man sopsorterar, årets soptömningsschema, information från och kontaktuppgifter till kommunens förvaltningar och bolag. Kommunens föreningsliv erbjuds också möjlighet att få med information om aktiviteter i kalendern, något som många utnyttjar.

Har du några tips till andra arbetsgivare som vill göra en liknande produkt?

– Lyft fram medarbetarna som gör bra jobb. Våga använda humor och sträva efter att få läsarna att känna glädje när de läser texterna.

Vad händer härnäst

– Vi kommer att fortsätta arbeta med att marknadsföra Emmaboda kommun som arbetsgivare genom att lyfta våra medarbetare. Vi kommer att jobba med liknande upplägg i sociala medier och använda Sveriges Viktigaste Jobbs material i annonser.

Miljökalendern 2015

För mer information

Björn Boode, kommunikatör Emmaboda kommun
bjorn.boode@emmaboda.se, 0471-24 90 15

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!