20 maj 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

#Kommunbattle

Flertalet kommuner och landsting marknadsför sina jobb genom att låta medarbetare berätta om sina jobb på Instagram. Lunds kommun och Malmö Stad valde att ta det ett steg längre genom att starta världshistoriens första kommunbattle.

”Lundskommun” och ”jobba­_i_malmostad” är två stafettkonton där medarbetare i Lunds kommun respektive Malmö Stad visar bredden både på arbetsuppgifter och på yrken inom offentlig sektor. Förra måndagen tog kommunikationscheferna över sina kommuners Instagramkonton för att ge alla som vill en inblick i hur det är att leda och utveckla kommunernas arbete med kommunikation. Samtidigt är deras deltagande en tävling kommunerna sinsemellan.

Tävlingsreglerna är enkla: det konto som har flest följare fredagen den 22 maj klockan 10:00 vinner. Förloraren bjuder vinnaren på fika och studiebesök i sin stad.

Anders och Eva

Anders Mellberg, kommunikationsdirektör i Malmö Stad har inte varit nervös alls över att varje dag dela med sig av sin vardag i bild och text.
- Jag ser fram emot detta. Och då ser jag framför mig bilden av det enorma kakfatet som vi blir bjudna på som segrare. Ser också fram emot glädjen jag känner i att göra reell nytta för Malmö, säger Anders.

Eva Johannesson, kommunikationschef i Lunds kommun tror att selfie-pinnen kommer leda kommunen till seger.
- Mitt säkraste kort är min nya selfie-pinne och hjälpen från mina medarbetare och alla andra som vill hjälpa Lunds kommun att vinna, säger Eva.

En av initiativtagarna till satsningen är Linnea Merö, kommunikationsstrateg i Lunds kommun. - #kommunbattle är en just nu en tävling mellan Lunds kommun och Malmö Stad men vi hoppas att initiativet ska inspirera fler kommuner. Helsingborgs Stad har redan sagt att de vill battla nästa gång, vilket är jätteroligt, säger Linnea.

Följ Lunds kommun på Instagram

Följ Jobba i Malmö Stad på Instagram

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!