29 april 2015
Prenumerera på Sveriges Viktigaste Jobb

Sveriges Viktigaste Jobb-knappar stärker arbetsgivarvarumärket

Örebro kommun har tagit fram Sveriges Viktigaste Jobb-knappar för medarbetare och chefer, som de kan ha på sig till vardags. Knapparna används också för att visa upp kommunen som arbetsgivare vid mässor och möten med andra organisationer.

Sveriges Viktigaste Jobb-knappar

Örebro kommun tog inför en intern kvalitetsmässa fram knappar för att lyfta fram arbetet med ledarplattform och medarbetarplattform, som viktiga grunder i arbetet med arbetsgivarvarumärket. Två olika knappar togs fram enligt Sveriges Viktigaste Jobbs och Örebro kommuns grafiska profil. Knapparna tillverkades först för denna mässa, men används idag av medarbetare och chefer på alla arbetsplatser.

- När vi är ute i verksamheterna ser vi att knapparna används, av såväl chefer som medarbetare. Jag tror att de känner stolthet över att faktiskt ha ett av Sveriges viktigaste jobb, säger Theresa André på personalavdelningen på Örebro kommun.

Positivt för arbetsgivarvarumärkesbyggandet

Örebro

Till mässan togs det fram 500 knappar som snabbt gick åt. Efter succén var det många verksamheter som ville beställa fler. Totalt beställdes ytterligare 5000 knappar som kostar 3,90 kronor per styck.

- Det är positivt för byggandet av vårt interna arbetsgivarvarumärke. Jag kan se att knapparna har gett en skjuts i det arbetet även om det finns mycket kvar att göra, säger Theresa André.

Vad har ni för tips till den som vill ta fram egna knappar?

- Den som planerar at ta fram knappar bör tänka till varför man gör det och vilka effekter man vill uppnå. Rent praktiskt så är det bara att använda Sveriges Viktigaste Jobbs Verktygslåda som mall, och grund och färger enligt er egen grafiska profil. Tips är att från början ta med kommunens logga vilket vi glömde initialt, säger Theresa André.

För mer information

Theresa André, personalavdelningen Örebro kommun
theresa.andre@orebro.se, 076-551 53 58

Tipsa:


User information

Captcha *

Tack för att du hjälper oss!